Politikenbooks

Læsning som terapi

Læsning som terapi

Mange spørger mig, hvorfor jeg er så vild med at læse. Det er en hobby, som tager rigtig meget tid, man bliver hverken trænet eller solbrun, og det koster også nogle penge, når der skal investeres i bøgerne. Alligevel er det for mig den allerbedste interesse, jeg kan have, fordi jeg bruger læsning som et slags pusterum. Når jeg fortæller mine venner, at jeg faktisk bruger læsningen som en slags terapi, når jeg er stresset, kigger de ofte på mig med store øjne. Det er dog lige præcis sådan, det hænger sammen for mig. 

Faktisk har jeg ikke bare en enkelt yndlingsgenre, for der er mange ting, jeg kan lide at læse om. Når jeg er på ferie, er det oftest skønlitteratur, jeg kaster mig over. Det skyldes nok, at jeg her bare har brug for at koble helt fra og leve mig ind i en anden verden, og det er der ofte god mulighed for ved skønlitterære bøger. Det kan eksempelvis være en god krimi, hvor handlingen fortælles over tid, og hvor jeg næsten føler, at jeg lærer personerne i bogen at kende. Det kan også være en romantisk fortælling, som beskriver nogle detaljer, som kan være med til at give mig noget ny spænding.

Hvis du vil finde det bedste udvalg af e-bøger og lydbøger, så kan du besøge politikenbooks.dk. 

I hverdagen er det dog oftest faglitteratur, jeg kaster mig over. Jeg kan godt lide følelsen af, at jeg bliver klogere, når jeg læser, og det er der jo god mulighed for, hvis man læser om ting, som rent faktisk er foregået. Det kan være historiske fortællinger, som har ændret verden på den ene eller anden måde. Jeg kan fx godt lide at læse om Danmarkshistorien, fordi jeg finder det interessant at blive klogere på det land, jeg kommer fra og er opvokset i. 

Jeg har fundet ud af, at der findes mange måder at læse på, hvor jeg førhen altid kun læste i de tunge, gammeldags bøger. I dag er jeg mere vild med at læse e-bøger, fordi jeg kan have dem med mig over alt, og jeg kan bedre skifte mening, hvis jeg pludselig har lyst til at læse noget andet. Det giver mig en frihed, at jeg bare kan tage min tablet med i tasken, og så har jeg læsningen med mig. Det samme gælder for lydbøger, som er et godt supplement til den almindelige læsning.