Politikenbooks

Præcise iagttagelser samt noget at hente

Præcise iagttagelser samt noget at hente

Mangler du inspiration til, hvilken bog du skal læse næste gang, vil Vincent F. Hendricks bog ”Spræng boblen: Sådan bevarer du fornuften i en ufornuftig verden” være et rigtig godt bud. Denne bog omhandler de forskellige trends, som hele tiden forekommer i dagens samfund, og hvordan du skal forholde dig til disse trends. Bogen kan ses som et opråb til vores alles fornuft, og man kan virkelig bruge bogen til at sætte verden i perspektiv. Hendrick taler om bobler, og hvordan disse bobler kan bruges til at forstå og forklare hverdagen. Der inddrages eksempler undervejs, som både er underholdende, tankevækkende og forfærdelige, hvilket er en god måde at understrege den såkaldte bobleteori på.

 

Leder af Center for Information og Boblestudier samt professor i formel filosofi

Hendrick er en klog mand, og derfor kan man sagtens tage hans ord for gode varer. Han er leder af Center for Information og Boblestudier ved Københavns Universitet, og derfor er denne bobleteori ikke blot et pudsigt påfund. Tidens trends og tendenser sættes som bobler, og disse bobler skal eftersigende springes. Udover at være leder af dette center er Hendrick også professor i formel filosofi. Han er derfor en velovervejet mand, og dette kan man ligeledes mærke i bogen. Teorien er nyttig, og der er også empirisk gods at hente. Er du derfor på udkig efter en entusiastisk og engageret bog, vil ”Spring boblen: Sådan bevarer du fornuften i en ufornuftig verden” uden tvivl være værd at læse.

 

Andre måder at hente inspiration

Hvis du fortsat mangler læseinspiration, er der yderligere måder, hvorpå du kan blive inspireret. Dette er eksempelvis gennem blogs, som omhandler bøger. Gennem disse blogs kan man læse om andres oplevelser, både de gode og de dårlige af slagsen. Derudover kan man blive gjort opmærksom på nye eller anderledes bøger, end man er vant til at læse. En god blog er dk-ebog.dk, som især lægger vægt på e-bøger og lydbøger. Disse former for bøger er fremtiden, da de er overskuelige og nemme at håndtere. Med lydbøger kan man lave andre gøremål, imens man lytter til en spændende roman eller selvbiografi, ligesom man let kan tage et helt bog-bibliotek med sig på farten med e-bøger. Hvis du alligevel er mere til den typiske form for bøger, betyder det ikke, at du ikke kan læse denne blog. Du vælger blot den fysiske udgave af den bog, som der er tale om, og på denne måde kan du fortsat hente inspiration fra bloggen. Bloggen kan findes på hjemmesiden http://dk-ebog.dk/.