matcha te

Få et energiboost med sund Matcha te

Få et energiboost med sund Matcha te

Laver du en traditionel kop grøn te, så fjerner du tebladene, før du drikker teen. Matcha te betyder ”pulveriseret” te, og her drikker du de pulveriserede teblade. Matcha te minder i smagen om grøn te, men den har også et strejf af græs og tang. Matcha te er efterhånden blevet en ret populær te i Danmark, og den har en række helsebringende virkninger. Matcha te har et højt indhold af antioxidanter, som booster din krop og styrker dit immunforsvar, og den virker desuden afslappende. Matcha teen er mere kraftig end almindelig grøn te, så 1-2 kopper om dagen er passende for de fleste.

Sådan fremstilles matcha te

Matcha teen er lavet af skygge-dyrkede teblade fra Camelia Sinensis, som er et te-træ, der også anvendes til fremstilling af Gyokuro te. Det kan sagtens tage op til 20 dage at fremstille matcha te, fordi tebuskene først dækkes til, så de ikke udsættes for sollys. Tildækningen bremser væksten og betyder, at tebladene bliver mørkere og indeholder flere aminosyrer. Når bladene er blevet høstet, kan de enten rulles ud inden tørring, og dermed bliver de til Gyokuro te. Men de kan også blive malet til pulver, og dermed får man matcha te.

Lav en kop matcha te

Når du skal lave en kop Matcha te, så skal du bruge en kop, en lille skål og et bambuspiskeris. Først hælder du 1 tsk matcha pulver ned i skålen, og så tilsætter du vandet og pisker, indtil det skummer godt. Derefter kan du med stor fornøjelse drikke en kop sund matcha te.

Matcha te til favorable priser hos Nordic Te

Matcha te kan købes i velassorterede te-forretninger og helsekostbutikker. Du finder bl.a. et udvalg af Matcha Te hos Nordic Te til favorable priser, og her får du altid en god kundeservice samt professionel vejledning. Fordelen ved at handle te online er, at du nemt kan bestille det i webshoppen og få det hurtigt leveret.