pebermynteolie

Så frisk som intet andet

Så frisk som intet andet

For mig er der ikke noget mere frisk og forfriskende end pebermynte. Om det er som te eller som gele til mad, om det er i slik eller i badet. Der er bare så mange muligheder, og duften er noget helt særligt. For mig er især pebermynteolie noget, jeg bruger rigtig meget herhjemme. For mulighederne er nærmest utømmelige. For mig bliver det i hvert fald ikke jul, før jeg har lavet hjemmelavede pebermyntepastiller. De skal være hvide og sukrede, de skal have en frisk smag af mint, og så skal de afsluttes med en chokoladeknap. Min mormor lavede dem også, så det er nok både en familietradition og en familiesvaghed.

Men det er bedst i badet

Det gælder først om at gøre det hele rigtig varmt under bruseren. Det skal dampe og helst i hele lokalet. Der skal være dug på hele spejlet og vinduet med, så er omgivelserne perfekte. Et par dråber eller tre af den bedste pebermynteolie i selve bruseren, og duften er i hele lokalet. For mig løsner det op, og duften trænger helt ned i lungerne og ind under huden også. Det er forfriskende, og for mig er det den eneste kur mod en forkølelse. Om det så bare er noget, jeg bilder mig ind, det ved jeg ikke, men for mig gør det en kæmpe forskel. Det er også noget bedre end forskellige former for medicin.

Jeg er virkelig imponeret over, at der kan være så stor en kraft i så lille og uanseelig en plante, men mynte er noget særligt. Det er ikke uden grund, den er elsket verden over for dens smag og egenskaber, og det bliver da kun bedre for mig, når jeg kan få olien i den bedste kvalitet til en god pris på nettet. Det gør i hvert fald min hverdag så meget lettere.